Naar meer grip op het sociale domein

Ontstaan vanuit een vraag naar meer inzicht in wat er organisatorisch speelt, biedt Zocus handvaten in de vorm van een praktische applicatie.

Krijg zicht op wat er loopt

In 2014 kreeg Zocus’ oprichter Marcel Halff een duidelijke hulpvraag vanuit zorginstelling MEE Amstel en Zaan. Hoe kan het management inzicht krijgen in werkprocessen als gepresteerde uren, doorloopsnelheid en overbelasting?

Vanuit dit vraagstuk ontstonden de fundamenten voor Zocus. Een handige applicatie bleek te zijn wat MEE nodig had om zicht te krijgen op de primaire werkprocessen. Vandaag de dag is Zocus uitgebreid en gegroeid tot een innovatieve totaaloplossing voor de zorg.

Intakes, cliëntendossiers, caseloadgegevens, urenverantwoording, contractbeheer en rapportages komen samen in één handige digitale omgeving. Daarmee is Zocus een innovatieve totaaloplossing die meer grip geeft in jouw organisatie.

Ontwikkeld in samenwerking met de zorg

Voor het beste resultaat werkte Zocus samen met medewerkers uit de ambulante zorg. Met kritisch oog werd gekeken hoe zaken slimmer en efficiënter ingezet kunnen worden. Daar heeft iedereen baat bij: door het slim organiseren van complexe processen ontstaat immers meer tijd voor de zorgverlening zelf. Via de samenwerking met Software Ontwikkelaar GlobalOrange ontstond een gebruiksvriendelijke en innovatieve applicatie die de zorg een stuk efficiënter laat functioneren.

De gezichten achter Zocus

Het team achter Zocus is een samenvoeging van krachten uit verschillende hoeken. Met de strategische visie van directeur Marcel en de softwarekennis van co-founder Yvo zijn alle elementen in huis voor een innovatieve zorgoplossing.

Neem contact op
 • Directeur en Co-Founder
  Marcel Halff

  Na een loopbaan bij het staalbedrijf Corus heeft Marcel zich de afgelopen 10 jaar toegelegd op het slim organiseren van (complexe) werkprocessen en het ontwerpen en bouwen van ondersteunende software in het Sociale Domein.

 • Co-Founder
  Yvo Gortemaker

  Gedreven om zijn klanten succesvoller te maken door gebruiksvriendelijke, effectieve software te ontwikkelen. Naast ZOCUS is Yvo medeoprichter van GlobalOrange, een innovatief software bedrijf dat technologiepartner is van o.a. Sensire, Rijkswaterstaat, Ayton en SimpledCard.

 • Head of Product
  Nils Corver

  Nils is vanaf het begin de architect achter Zocus. CoDe zorgt permanent voor alle dagelijks onderhoud van de applicatie en realiseert door de klant gewenste innovaties en maatwerk

 • Full Stack Developer
  Gerben Ostermann

  Gerben werkt alweer enkele jaren aan de Zocus applicatie. Zijn kennis van de onderliggende processen en afhankelijkheden maken hem onmisbaar bij de verdere ontwikkeling van Zocus.

 • Full Stack Developer
  Eugenie Heijn

  Eugenie is verantwoordelijk voor de backend: hoe werkt de applicatie in de praktijk. Maar ook de intuïtieve werking aan de gebruikerskant is haar specialiteit

 • Quality Assurance Manager
  Patrick van der Flier

  Patrick ontwikkelt mee aan de Zocus applicatie is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ontwikkelde code.

 • Front End Developer
  Frank Mühren

  Frank bepaalt in belangrijke mate hoe het zichtbare gedeelte van de applicatie ( de Front End) er voor eindgebruikers uit ziet.

 • Sr. Backend developer
  Thomas Jüsche

  Complexe verbanden leggen en zorgen dat de (door)ontwikkelde code van hoog niveau is en blijft, dat is wat Thomas doet. Softwarematige oplossingen en features passeren dus eerst de ogen van Thomas en Nils.

 • Operational Assistant
  Simone Makkelie

  Los van de softwareontwikkeling zijn er natuurlijk meer bedrijfsonderdelen die gemanaged moeten worden. Simone doet alles, behalve softwareontwikkeling. Zij zorgt voor het team, het kantoor, het bedrijf én de klanten.

 • Commercieel Manager
  Nienke Vallentgoed

  Nienke bewaakt als Commercieel Manager de bedrijfs- economische belangen, de order-portefeuille en de continuïteit van CoDe.

Ontdek hoe Zocus jouw organisatie kan helpen.  

Download de gratis brochure en ontdek alle manieren waarop Zocus jouw organisatie kan ondersteunen.